Vjerovati ili ne - kao predgovor

Svako može namjestiti osmijeh i pružiti ruku, i kad se čini da nema nikog da je primi. Toplu ruku, da osmijeh postane pravi. Tada je svejedno, da li vjeruješ ili ne, jer voliš.
I kao što svako od nas istinski osmijeh može učiniti svojim, može i odlučiti, kako će živjeti… U tami, ili u svjetlu… Zdrav ili ne.

Bolest ne bi trebala ni nastati. Ali ako je već tu, sasvim svejedno kojom silinom se nadvila nad nas, ona nije ništa čega se treba bojati.

Jer, bolest je samo upozorenje, koje nas prizemljuje, čini ponovo čovjekom, kada zaboravimo da jedan jesmo. Ona nam kaže : “To je bilo pogrešno! Vrijeme je da se promijeniš!”

Ida Schock je pet godina proučavala životno djelo estonske liječnice i iscjeliteljke Luule Viilme. U narednih šest godina istraživanja, u kojima je sve više navoda nalazilo potvrdu u praksi, nastao je Registar Bolest- Uzrok, putokaz…

Ovaj put možemo slijediti ili ne, jer zdrav ili ne, je naša odluka!?

Jedne večeri, nakon odluke da ova knjiga nosi moj rukopis, rekoh Idi: “Želim da završim prije Šejlinog rođendana.” Do tada bijahu ostala još nepuna tri mjeseca.
“Hoćeš!” - reče ona. “Upravo sam vidjela svjetlosni znak iznad tvoje glave.”

Ona je to nazvala anđeo… Ja nisam rekao ništa…

***

Rješenja su došla i riječi pronašle put. Knjiga je spremna za štampu, a do 28. aprila ostalo je još 38 dana.

Augsburg, 22.03.2010.

I. B. J. S. Fond

logologologologo