Akne -> Donji dio tijela, nepokretnost

Akne, gnojne - na licu
To je bijes zbog nemoći i poniženja. Gnojne bubuljice na licu su „privilegija“ omladine. Svaka ružna riječ, koja se mladom čovjeku kaže u lice, za njega predstavlja  poniženje i može izazvati gnojne procese, posebno u pubertetu. Faza puberteta je važna etapa u odrastanju čovjeka. Ukoliko odrasli ignoriraju tu posebnu situaciju, mladi čovjek se osjeća poniženim. Njegovo znanje, inteligencija i sposobnosti bivaju nezapažene i potcijenjene jer se odrasli smatraju nadmoćnima. Svaka gnojna bubuljica može prerasti u čir, ako u bijesu pokuša da se odstrani, silom. Tada postoji i opasnost od infekcije! Ako mlada osoba, i kada odraste, reaguje na isti način na ponižavajuće situacije (bijesom), imaće još veće zagnojene akne.
Alergija na kozmetiku
Onaj ko više cijeni unutrašnje vrijednosti, a istovremeno mrzi prividnu (spoljašnju) ljepotu i dobrotu, može dobiti alergiju na kozmetiku (na licu). Treba se osloboditi mržnje (općenito) i apsolutnog odbijanja nečeg, makar ono bilo površno ili pogrešno, jer nekad je i to potrebno. Tada ćemo se osloboditi alergije i moći i sami uživati u ljepoti, pa makar ona bila „samo privid“. Najvažniji je osjećaj. Pogledaj takođe: Lice. Pogledaj i: Samosažaljenje čini siromašnim.
Arterije Arterije se simbolično odnose na žene, a vene na muškarce.
Muškarci češće pate od oboljelih arterija, a žene od vena. Ako je muškarac ljut zato što “žene stalno zabadaju nos u privredu, a o tome nemaju pojma i samo  pričaju gluposti, upadaju, naređuju, u sve se miješaju i sve upropaste”, onda će ga i ubuduće žene nervirati svojim upadanjem/ smetanjem/ naređivanjem, a on će navući neko oboljenje arterija. A ako još proklinje (psuje) zbog svoje gluposti, straha, kukavičluka i bespomoćnosti, dobiće gangrenu (začepljenje krvnih sudova). Pogledaj takođe: Vene, upala.
Arterije i vene Oboljenja arterija i vena su povezana sa snagom volje. Arterije nose žensku energiju i obolijevaju ako ženu optužuju (okrivljuju) ili ako ona sama sebe okrivljuje. Vene su muške i obolijevaju ako muškarca okrivljuju ili ako on sam sebe  krivi. Ako nastanu privredni problemi ili problemi u domaćinstvu, i muž i žena se počnu međusobno kriviti, dolazi do oboljenja vena ili arterija. Stres se skuplja u krvnim sudovima.

Bakterije 
Bakterije su kao životinje koje imaju samo nagon (osjećanja), zbog toga nisu uravnotežene. Životinje imaju strah da će biti napadnute, zato napadaju prve. Analogno ovoj prirodnoj reakciji, reagiraju i bakterije u nama - naše misli pospješuju brzo i agresivno povećavanje bakterija. Pogledaj takođe: Upala.
Biti bolji Želja da budemo bolji razara vlastiti razum. Razum bez srca zatupljuje osjećaje. Živimo kao mašina, potpuno opsjednuti svojim poslom. S druge strane, osjećaji bez razuma vode do ludila. Osoba bez posla (zanimanja) poludi. Pogledaj takođe: Svijest o obavezi.
Bubrezi - unterfunkcija (slab rad)
Unterfunkcija (slab rad) bubrega pokazuje da imamo neosnovani
strah. Predznak ove bolesti je umanjeno izbacivanje mokraće. To može dovesti do anurije (stanje tokom kojeg nema lučenja urina). Strah je potisnut u tijelu. Čovjek ne želi da prepozna vlastite slabosti i želi da ga drugi priznaju kao čvrstog i snažnog. On tvrdi da se ne boji i tako potiskuje strah. Osim toga, ima nagon za dokazivanjem svoje neustrašivosti. Pogledaj takođe: Plakati, u sebi. Pogledaj i: Reuma u zglobovima.
Crijeva, rak - spušteno  debelo crijevo  Ko se svojih snova grčevito drži i ne može se osloboditi želje za
njihovim ostvarenjem, uzrokuje spuštanje debelog crijeva. Ako nekome želimo nešto loše, ili ga spriječimo da ostvari cilj, možemo dobiti rak u tom području.
Čovjek Sastoji se od 51% pozitivne i 49% negativne energije. Negativno ne znači uvijek loše. Negativnu energiju trebamo kao ravnotežu. „Dobar“ čovjek se bavi  životom drugih. „Normalan“ čovjek se bavi svojim životom.
Čulo mirisa, gubitak (kod djeteta) Ako se interes za život, kod djeteta, obilježi kao radoznalost i dijete se zbog toga postiđuje, izgubi se čulo mirisa. Gubljenjem interesovanja za život takođe se gubi i nada. Pogledaj takođe: Endometrioza.
Čulo okusa, gubi se (kod djece) Ako se prirodni osjećaji za ljepotu (kod djeteta) kritikuju: “Šta će ti to, to je ružno, ovo je beskorisno, to je vulgarno, ono neukusno!” - dijete izgubi čulo okusa.
Dječje bolesti Ogledalo duševnog života roditelja.
Donji dio tijela, nepokretnost Sve bolesti koje pogađaju donji dio tijela imaju dva uzroka: Slabost i napetost. Oba oblika pokazuju da je osoba potrošila  svoju snagu na besmislenu trku za materijalnim vrijednostima. Ako potraga i težnja ne donesu željene rezultate, bivamo razočarani. To vodi do slabosti u donjem dijelu tijela. Ako ne možemo prihvatiti poraz i nastavljamo tvrdoglavo dalje, to vodi do grčevite napetosti u mišićima. Može dovesti i do potpune nepokretnosti u donjem dijelu tijela.

I. B. J. S. Fond

logologologologo