Limfni čvorovi (oticanje) -> Otac (oslonac)

Limfni čvorovi, oticanje

Nastaje kad se u limfi  nakupi previše nečistoće kroz taloženje neutraliziranih soli. Razlog je bijes na bespomoćnost muškarca. (Kod muškaraca, takođe, na same sebe.) Ovaj bijes uništava i muškarčevu seksualnost.
Limfni čvorovi, upala (kod djece, ispod brade) Ako se od djeteta traži da kaže nešto što ne odgovara istini (da laže), upale se limfni čvorovi.
Ljubomora
je mjera vlastite nevjere i oblik zavisti.
Masne naslage na stomaku
Stalna odbrana svojih djela. Ne dopušta kritiku.
Masna embolija Nastaje nakon traumatskih povreda na mekanom dijelu tijela. Događa se neočekivano i najčešće dovodi do smrti. Bijes na krivca (često na doktora, hirurga itd.). Previše nadmenosti, samoljublja i egoizma. (Energija kamile.)   
Međica, pucanje Kad žena rađa jer mora. Što žena porod više smatra poslom, to međica više puca. Što je veći osjećaj bespomoćnosti kod žene, to je porod „strašniji posao“.
Metabolizam, smetnje Pokazuje da je balans između uzimanja i davanja poremećen. Ako se stidimo prihvatiti nešto dobro zato što ne možemo dati isto ili bolje, u probavnom traktu će se poremetiti uzimanje tvari. Želja, imati dovoljno snage da ostvarimo ciljeve, sprečava potpuno prerađivanje hrane. Tijelo uzima samo kalorije, usljed čega nastaje višak kilograma.  Pogledaj takođe: Inzulin.
Migrena Grčenje krvnih žila u predjelu glave i solarpleksusa. Raste li tuga, povećava se i pritisak u glavi. Zavisno od brzine i stepena tuge mogu nastati različite bolesti, sve do tumora. Moždana tekućina se blokira iz straha: “Neću biti voljen!” Potisnuti strah se dalje pretvara u bijes.
Migrena, povraćanje Postane li potiskivanje i svladavanje, sputavanje osjećaja, preveliko i opasno po život, budi se želja za životom. To znači da potisnuti i agresivni bijes, koji predstavlja gađenje prema životu i budućnosti, izbija van kroz povraćanje. Sadrži želju da se vratimo u stara dobra vremena. 
Mozak - tumor, dobroćudan Bezdušnost - samo se spolja čini srdačna. Ponos na vlastiti um i htijenje, da sve postigneš uz pomoć njega.
Mozak - tumor, zloćudan  Neiskrena (zla) srdačnost ubija mozak psihički i fi zički. Tumor  na mozgu nastaje kod onoga koji se podčinjava ponosu drugih. Ko po svaku cijenu nekom želi da dokaže svoju lojalnost, ljubav, vjernost i svjesno se pretvara u roba, kod toga se može razviti tumor.
Muškarac (biti muško) Potrebu da budemo čovjek, strah pretvara u želju, biti muškarac. Pri tom postajemo nečovječni. (Isto je i kod žena.) Kod ovakvog muškarca, žena mora stajati u njegovoj sjeni, ne smije mu smetati dok se on pretvara u muškarca. To može trajati cijeli život.
Muškarac (s agresivnom impotencijom) Muškarac koji potiskuje svoje seksualne želje postaje agresivan jer je u sebi ubio svoju muškost. Muškarac koji potiskuje svoje seksualne potrebe postaje impotentan. „Ubio“ je muškarca u sebi. Istovremeno potiskivanje seksualnih želja i potreba, pretvara čovjeka u agresivnog impotentnog muškarca. Pogledaj takođe: Impotencija.
Nadmenost Nadmenost nastaje zbog nedostatka refl eksije o nama samima i želje da okrivimo druge. To je najteža energija koju čovjek može preuzeti. Nadmenost uništava sposobnost da mislimo. Vodi duševnoj zabludi i oboljenjima od raka.
Navika Navika je strah od novog i bojazan da nećemo s tim izići na kraj. Navika se vrlo brzo može pretvoriti u zlobu i brani se od promjena.
Negativne reakcije - mogu imati dva pola: Ženski - sve vrednovati i kod drugih tražiti greške. Povećava se krvni pritisak i pogoršava zdravstveno stanje. Muški - imati jaki osjećaj krivice. Krvni pritisak se smanjuje i pogoršava zdravstveno stanje.
Nepopustljivost i potreba da se uvijek bude u pravu vode do raka. Ključna rečenica: Ja sam u pravu! Osoba misli
samo na sebe i ne može se staviti u situaciju onog nasuprot. Ustrajava samo na svome mišljenju.
Nesklonost (odbojnost prema nečemu) je odsustvo želje Zaustavlja tok razvoja. “Ne želim” - je prva karika u lancu zlobnog bijesa. Donji dio tijela obolijeva usljed različitih formi odsustva želje, npr. nesklonost prema studiranju, prema sportu, plesu, seksu itd. Odbojan stav prema nečemu je velika prepreka na životnom putu.
Noge, “o”- noge Pretjerana galantnost s novcem, često na štetu familije (tako se
čini). Vodi do bolova u koljenima.
Noge,  “x”- noge Štedljivost - što je štedljivija osoba, to su mu noge krivlje.
Noge, otekle Neizgovoreni prigovori zbog ekonomske situacije ili situacije u kući.
Ocjenjivanje, procjena
Kad ocjenjujemo, koristimo samo razum, ne i srce. Ocjenjiva-
nje razara živce, posebno mozak (čini ga teškim). Ocjenjivanje odraslog i djeteta je isto kao i optuživanje i izaziva protest kod pogođenog.
Očaj je koncentrirana tuga Očaj zbog vlastitog posla ili zbog drugih, bezizlaznih situacija, svakodnevnih briga ili problema uopšte, je neiživljena tuga. Iz očaja počinje proces nastajanja raka.
Oči, dalekovidnost (kod djeteta) Samosažaljenje oca i sažaljenje djeteta nad ocem, vode do problema s vidom (kod djeteta). Dijete vidi uvećano ono što je u blizini, što znači: Male stvari u njegovim očima postaju važne (velike).
Oči odražavaju stanje jetre Oči su mjesto na kojem se oslobađa tuga. Neizlječive očne bolesti  svjedoče o svjesnom, ciljanom bijesu ili zlobi. Oči odražavaju stanje jetre. Ona je mjesto na kome se nakupljaju bijes i gnjev. Zloba je ciljani bijes čije su posljedice vrlo bolne za zlobne ljude. U očima se mogu prepoznati neizlječive bolesti.
Oči, previše minerala Premalo suza znači previše minerala u oku. Nervni impulsi kasne jer moraju zaobilaziti (“ići preko kamenja”). Čovjek je prestrog, pretvrd prema sebi i drugima. Ako ne možemo plakati, „pretvaramo se u kamen“.
Oči - rak Stalna zluradost čovjeka, da je lošim ljudima loše i tuga što ni njemu samom nije bolje, može dovesti do raka očiju.
Osjećaji Razvoj ljudskih kvaliteta zavisi od razvoja osjećaja. Osjećaje ne
možemo razviti, nego samo otkrivati
. Stid ubija osjećaje, stid ubija dušu.
Osveta, žeđ za osvetom Od toga zavisi kvalitet krvi, hoće li krv biti gusta ili rijetka
(“prolivena”). Osoba pušta da dotičnom bližnjemu isteče onoliko krvi (doslovno ili u prenesenom smislu), koliko je potrebno da utaži svoju žeđ za osvetom. Krv je prerijetka i teče kao voda ako obožavamo osvetu. Krv je pregusta i slabo teče ako se stidimo svoje osvete i potiskujemo želju za njom. Nastaju trombi u krvi, koji mogu da začepe krvne žile. 
Otac - oprost Oprostiti ocu, jača kosti, daje snagu, stvara materijalnu dobrobit.
Otac - oslonac Otac je sinonim za skelet, kičmu i fundament materijalnog života. Otac mora dati; snagu, izdržljivost, razum i energiju za napredovanje.

I. B. J. S. Fond

logologologologo