Projekti

Could not display the flash because sites/default/files/flash/spot.flv does not appear to exist.

Ciklus Zlatni leptir je opus filmskih, muzičkih i književnih projekata Ibrahima (Backey) Jakića u različitim fazama realizacije:

  • Samo jedan let - kratki igrano-dokumentarni film, pjesme i stihovi sa prepjevima na engleskom, njemačkom i turskom jeziku.
  • U avliji jednog djetinjstva (Šipak ljutun) - knjiga, stihovi i kratki igrani film o mirisu djetinjstva pod ljubuškim nebom.
  • Kletva - roman Velibora Jovanovića, filmski scenarij, pjesme uz film i dugometražni igrani film; istorijska drama o ljubavi, življenju i umiranju na ovim prostorima u doba kad je silno Tursko Carstvo bilo na izdisaju.
  • Most - roman, filmski scenarij, pjesme i dugometražni igrani film; dijelom autobiografska priča autora o holivudskom snu.
  • Zlatni leptir - Pjesma, film i stih; knjiga u pisanoj i audio formi u kojoj su objedinjene pjesme, stihovi, poneka misao i priča o nastanku projekata iz ciklusa Zlatni leptir.

Ukoliko želite saznati više o pojedinačnim projektima ili želite učestvovati u njima kontaktirajte nas

IBJS Film projekt: "Samo jedan let Priča Zlatnog leptira"

I.B.J.S.Fond i I.B.J.Pictures Vam predstavljaju

Samo jedan let Priča Zlatnog leptira

Pogledajte spot za pjesmu i najavu filma "Samo jedan let Priča Zlatnog leptira"

Ovdje bi se trebao prikazati Flash sadržaj ali ga vaš preglednik ne može prikazati. .

jedinstveno filmsko ostvarenje prema istinitoj priči i istinskoj legendi, kao prvi projekt iz ciklusa Zlatni leptir, priču o Mostaru i mostarskim lastama, pjesmu o "bijeloj dugi od kamena" što briše vrele suze ljudi sa dviju obala.

Slikom svitanja, s lastom na obzoru, počinje film...i stihovima...;

I. B. J. S. Fond

logologologologo
Združeni sadržaj