Zdrav ili ne

Vjerovati ili ne - kao predgovor

Svako može namjestiti osmijeh i pružiti ruku, i kad se čini da nema nikog da je primi. Toplu ruku, da osmijeh postane pravi. Tada je svejedno, da li vjeruješ ili ne, jer voliš.
I kao što svako od nas istinski osmijeh može učiniti svojim, može i odlučiti, kako će živjeti… U tami, ili u svjetlu… Zdrav ili ne.

Registar bolest - uzrok

Bolesti nas ne napadaju iz vedra neba, nego nastaju iz svakodnevnih, sitnih grijehova protiv prirode. Kada se nakupe, izbijaju prividno odjednom. Kada bolest nastane kao rezultat pogrešnog načina života, ispravnim se načinom može ponovo izliječiti. Terapija mora djelovati na uzrok bolesti, što znači da u takvim slučajevima treba izmijeniti životne navike.
(Hippokrates)

Akne -> Donji dio tijela, nepokretnost

Akne, gnojne - na licu
To je bijes zbog nemoći i poniženja. Gnojne bubuljice na licu su „privilegija“ omladine. Svaka ružna riječ, koja se mladom čovjeku kaže u lice, za njega predstavlja  poniženje i može izazvati gnojne procese, posebno u pubertetu. Faza puberteta je važna etapa u odrastanju čovjeka. Ukoliko odrasli ignoriraju tu posebnu situaciju, mladi čovjek se osjeća poniženim. Njegovo znanje, inteligencija i sposobnosti bivaju nezapažene i potcijenjene jer se odrasli smatraju nadmoćnima. Svaka gnojna bubuljica može prerasti u čir, ako u bijesu pokuša da se odstrani, silom. Tada postoji i opasnost od infekcije! Ako mlada osoba, i kada odraste, reaguje na isti način na ponižavajuće situacije (bijesom), imaće još veće zagnojene akne.

Duh -> Jadikovanje

Duh je pokretljivost, prihvatanje znanja i mudrosti. Mirovanje znači nerazvijanje. Duh je kretnja, ideja je cilj. Uspon je određen duhom. Duh je nivo duševnog mira i suma stečenih mudrosti duše.

Kamenac -> Kosti (upala, ostitis)

Kamenac Kamenac može nastati u žuči, mjehuru, debelom crijevu, limfni m žilama, suznim žlijezdama i pljuvačnoj žlijezdi.

Limfni čvorovi (oticanje) -> Otac (oslonac)

Limfni čvorovi, oticanje

Nastaje kad se u limfi  nakupi previše nečistoće kroz taloženje neutraliziranih soli. Razlog je bijes na bespomoćnost muškarca. (Kod muškaraca, takođe, na same sebe.) Ovaj bijes uništava i muškarčevu seksualnost.

Pomoć -> Život

Pomoć Nezatražena pomoć koju pružimo nekom je često neželjena pomoć. To je lažna dobrodušnost. Kod pomognutog može izazvati depresiju zbog samosažaljenja.

I. B. J. S. Fond

logologologologo
Združeni sadržaj